icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

У виставковому проекті "Комунізм=рашизм" в Миколаївській обласній бібліотеці порівнюються злочини часів СРСР та російського вторгнення з акцентом на усвідомленні негативних аспектів минулого, що є особливо важливим на Півдні України, де існує певне позитивне ставлення до комунізму.

 18042024.jpg
На цій виставці колажі на стендах відтворюють паралелі між злочинами, скоєними за часів СРСР, та злочинами, що сталися під час російського вторгнення, зокрема, 24 лютого 2022 року.
Експозиція, створена з матеріалів Архіву Національної пам’яті, відображає історії українців, які пережили трагедії під час радянської влади та російської агресії. Вона є ідентична тій, що була вперше показана у червні 2022 року на Михайлівській площі в Києві.
Організаторка виставки, Ганна Бершадська, наголошує на важливості цієї події для Півдня України, де залишається певне позитивне ставлення до комунізму. Один з відвідувачів виставки, Констянтин, поділився своїми враженнями, підкреслюючи необхідність пам'ятати про минуле та його негативні аспекти.
Виставка буде доступна для відвідувачів до 30 квітня 2024 року.

Наші партнери