icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

Цього разу виставку презентувала Світлана Старовойт, завідувач відділу Архіву національної пам’яті.

09092022 2

Метою заходу є показати паралель між злочинами СРСР та сучасної російської федерації. На конкретних історіях людей показується, що криваві методи московських політичних режимів не змінилися впродовж останнього століття. Цьому свідчення – 13 історій українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного та рашистського режимів.

Виставка у Ніжині працюватиме у відділі «Музей історії Ніжина» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського з 8 до 12 вересня 2022 р. за адресою вул. Якова Батюка, 14, з 9.00 до 16.00 (перерва на обід з 12.00 до 13.00).
Підбірка створена силами Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті (Архів національної пам’яті) на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Архіву Управління Міністерства внутрішніх справ України (Національної поліції) у Львівській області, державних архівів Вінницької, Волинської, Львівської, Миколаївської областей, сучасних світлин і задокументованих злочинів сучасної російської армії.

Наші партнери