icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

09042021

Кабінет Міністрів України 24 березня затвердив розпорядження № 276-р “Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік”. У ньому є згадка і про необхідність будівництва Архіву національної пам’яті.

Цитата з пункту 657:

“Крок – Здійснення заходів щодо реконструкції будівлі ГДА УІНП.

Відповідальні за виконання – Український інститут національної пам’яті, Міністерство культури та інформаційної політики.

Строк – грудень.

Індикатор виконання – розпочато будівельні роботи.

Очікувані результати – початок реконструкції архівної будівлі, оснащеної відповідно до вимог світових стандартів в архівній справі та викликів розвитку інформаційного суспільства”.

Попри оптимістичні заяви Уряду, Архів національної пам’яті має зазначити, що наразі при мінімальному і недостатньому фінансуванні неможливо реалізувати поставлену ціль – розпочати будівельні роботи до кінця року.

Адже для втілення зазначеного завдання Архіву необхідно зробити попередні кроки - оплатити проєктній організації послуги з розроблення робочої документації, оголосити тендер на генпідрядника та підписати з ним договір. Станом на цей час Архів вже підготував відповідні документи, але оголосити тендер команда установи зможе лише при наявності відповідних бюджетних призначень саме на будівельні роботи.

Директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик висловив сподівання, що урядовці дотримають своїх обіцянок щодо виділення коштів і Архів національної пам’яті обов’язково постане:

– Зі свого боку, ми готові докладати всіх зусиль та виконати всі необхідні процедури для того, щоб будівельні роботи на вулиці Пухівській, 7 почалися максимально швидко вже цього року.

Посилання на розпорядження Уряду: https://bit.ly/320CCcg

Наші партнери