icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

Архів національної пам’яті запрошує всіх охочих до участі у вебінарі «Бути & пам’ятати: пам’ять як інструмент національної безпеки. Актуальні теми та акценти для бібліотечної практики».

09062021

Захід відбудеться онлайн на платформі Zoom 10 червня 2021 р. з 14:00 до 17:00. Ініціатором події є ВГО "Українська бібліотечна асоціація".

Спікери:

Ігор Кулик, директор Архіву національної пам’яті;
Наталія Іванченко, к.філол.н., начальниця управління інституційного забезпечення політики національної пам’яті УІНП;
Павло Подобєд, історик, заступник начальника управління – начальник відділу обліку та збереження місць пам’яті УІНП;
Вікторія Яременко, історикиня, заступниця начальника управління – начальниця відділу аналізу тоталітарних режимів УІНП;
Віталій Огієнко, головний спеціаліст відділу тоталітарних режимів УІНП;
Катерина Романова, к.і.н., завідувачка відділу науково-дослідної роботи Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Ігор Кулик, директор Архіву національної пам’яті, переконаний, що «Бути» і «Пам’ятати» в умовах гібридної війни – поняття взаємозалежні:

–  Треба розуміти, що наразі ідентичність і пам'ять є основою національної безпеки. Тому в суспільстві варто говорити про згадані цінності, а також – про мову, культуру, історію. Ці абстрактні поняття «на хліб не намажеш», але історія має безліч прикладів, коли саме їх сповідування у подальшому дозволяють громадянам мати і хліб, і до хліба.

Матеріали та інформація, отримана від спікерів, допоможуть зрозуміти місію бібіліотеки та архіву як інституції громадянського суспільства у роботі з питаннями історичної пам’яті, приверне увагу до важливих подій та розкриє їхнє значення для розуміння сьогодення і майбутнього, зміцнюючи національну безпеку зсередини.Завдяки фахівцям Українського інституту національної пам’яті учасники вебінару отримаєють докази дієвості ідентичності та пам’яті у цифровому вимірі, поспілкуються про генеалогічні закони «трьох поколінь», про визначальні історичні події ХХ століття (Українська Народна Республіка, Голодомор, Друга світова війна, Революція Гідності) та дізнаються ‒ як їх використовує російська пропагандистська машина у гібридній війні, навчаться самі та зрозуміють ‒ як навчати інших самостійному пошуку інформації про репресованих родичів в інтернеті, побачать розмаїття можливостей щодо архівного пошуку в Україні, отримають пакет методичних розробок та відеоматеріалів для подальшого використання.

Щоб узяти участь у заході, необхідно зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgO9EsKFGZC0i-q0_IkcPzlMT_8Xf7r5wTmgJgjmjurUKECA/viewform 

Зареєстровані учасники отримають посилання для участі у вебінарі 9 червня 2021 р.

Наші партнери