icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

Захід відбувся у четвер, 26 січня 2023 р. о 14.00 у дворику Руського магістрату (вул. П'ятницька, 9). Це вже друге місто Хмельницької області, котре прийняло експозицію ГДА УІНП.

26012023

 

Традиційно вхід на виставку є вільний. Відкрив виставку молодший науковий співробітник Руслан Нагнибіда. Він презентував експозицію, ідентичну тій, що була вперше показана у червні 2022 р. на Михайлівській площі в Києві. «Родзинкою» цієї ж виставки стало те, що вона вперше буде представлена двома мовами – поряд з україномовною версією на зворотній стороні стендів розміщено англомовну.

Співорганізаторами виставки виступив Національний історико-архітектурний заповідник «Кам'янець». Команда Архіву національної пам‘яті висловлює глибоку вдячність партнерській установі, зокрема – її відділу наукової і культурно-освітньої діяльності.

Для довідки: Виставка «Комунізм = Рашизм» має на меті показати паралель між злочинами СРСР та сучасної росії.

Усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, є продовженням геноциду проти українців, який чинив Радянський союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову, культуру відбувалися як у ХХ столітті, так і в ХХІ столітті.

Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні.

Виставка «Комунізм = Рашизм» демонструє на конкретних історіях знищених людей, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття.

У якості наочного прикладу експозиція розповість 13 історій українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного режиму та від рашистського.

Виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.

Автори виставки: директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук.

Над проектом працювали: Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич

Партнер: Національний музей Революції Гідності

 

Наші партнери