icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

В історії залізниці є багато цікавих та малодосліджених тем. Наприклад, період Великого терору в СРСР. На жаль, в цей час постраждало чимало невинних людей, в тому числі і залізничників. Багато з них було розстріляно, відправлено до ГУЛАГУ, виселено на Північ, тощо.

179459976 302277324619199 3507893371199924570 n

Тому громадська організація «Залізнична спадщина України» та Архів національної пам’яті починають новий дослідницький проєкт. Та пропонують історикам, краєзнавцям, студентам та всім охочим, долучитись до досліджень біографій: як окремих працівників залізниць, котрі зазнали репресій, так і в контексті цілого підприємства – паровозного депо, дистанції колії чи зв’язку, майстерень, станцій, тощо.

Архів національної пам’яті готовий допомогти у пошуку відповідних матеріалів, документів та свідчень задля майбутніх досліджень. Всіх пошуковців (особливо – якщо у їх родині були рідні, які працювали на залізниці та зазнали репресій у часи СРСР) просимо написати на е-пошту Архіву національної пам’яті (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) або у повідомлення на фейсбук-сторінку.

Архів національної пам’яті запрошує звертатися з приводу співпраці та поширювати цю публікацію на сторінках у соціальних мережах та комунікаційних каналах навчальних закладів, музеїв, різних організацій та у колі ентузіастів – всіх кому це буде цікаво!

Наші партнери