icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій

Рівно через місяць від попередньої екскурсії Архів національної пам‘яті знову надав можливість ознайомитися з фотодокументальною виставкою «Комунізм = Рашизм».

 

28072022 2

Подія відбулася 28 липня (четвер) о 18:00 на Михайлівській площі у Києві.

Нагадуємо: виставка «Комунізм = Рашизм» має на меті показати паралелі між злочинами СРСР та сучасної росії.
Усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, є продовженням геноциду проти українців, який чинив Радянський Союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову та культуру відбувалися як у ХХ столітті, так і в столітті ХХІ.
Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні.
Виставка «Комунізм = Рашизм» демонструє на конкретних історіях людей, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття. У якості наочного прикладу експозиція розповість 13 історій українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного тоталітарного та від рашистського режимів.
Виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Архіву Управління Міністерства внутрішніх справ України (Національної поліції) у Львівській області, державних архівів Вінницької, Волинської, Львівської, Миколаївської областей, нинішніх світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.
Автори виставки: директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук.
Над проектом працювали:
Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич.
Партнер: Національний музей Революції Гідності.
Інформаційні партнери:
Цензор.НЕТ, Новинарня, Літературна Україна.

Наші партнери