icon facebook inst.png icon youtube
Новини
Календар подій
Директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик з 4 грудня працює на щорічній зустрічі членів "Платформи європейської пам'яті та сумління" у Варшаві.

Робочий візит триватиме 5 днів, учасники пленарних засідань "Платформи європейської пам'яті та сумління" (Platform of European Memory and Conscience) мають ухвалити ряд рішень про напрямок подальшої діяльності та міжнародну співпрацю.

"Платформа європейської пам'яті та сумління" є некомерційною міжнародною неурядовою організацією, досліджує діяльність та злочини тоталітарних режимів у ХХ столітті. Загалом до Платформи входить 68 інституцій та організацій із 23 країн Європи та Північної Америки.

Цьогоріч участь у заході взяли представники 48 інституцій. Події в Україні на цей раз були в особливому фокусі присутніх.
Зокрема, відзнаку Платформи отримав український журналіст, кореспондент УНІАН Дмитро Хилюк, який наразі перебуває у російському полоні.

Абсолютною більшістю делегати зустрічі підтримали кандидатуру Дмитра. Нагороду для полоненого медійника отримала його колега, кореспондент УНІАН Тетяна Поляковська, яка передасть її батькам журналіста.

Ця премія присуджується особі чи особам, які борються проти тоталітаризму, за ідеали демократії, основні права і свободи людини та верховенство права. Переможцем премії може бути будь-яка країна світу. Премія Платформи має підтримувати її переможців у їхній боротьбі, допомагати захищати їх від переслідувань та сприяти міжнародному розголосу їхньої справи.

Хилюк був висунутий на цю нагороду українськими інституціями, які є членами Платформи: Національним музеєм Голодомору-геноциду, Центром досліджень визвольного руху, Галузевим державним архівом Українського інституту національної памяті та самим Українським інститутом національної пам'яті.

Наші партнери